Kommende tur
 
 
   
     
   

I disse dager er det tid for å begynne å planlegge ny tur. De siste tre årene har turen gått til Thailand som følge av våre gode kontakter der nede. Siden vi nå har vært der nede i tre år på rad begynner vi nå å se andre veier for neste tur. Det betyr ikke at det automatisk blir tur til et annet sted enn Thailand dette året, men at vi ser etter andre, billigere alternativer. Dette også da dollarkursen er heller laber om dagen.

Så langt har vi bare sett på en ”kombinasjonstur” hvor vi reiser til Miami og bor der før vi reiser videre til Bahamas for å dykke. Samme dagen som vi ankommer Bahamas reiser vi ut med dykkerbåt og blir borte én uke og reiser tilbake til Miami samme dag som vi legger til kai igjen. Deretter ser vi på å tilbringe like mange dager i Miami og deretter reise tilbake til Norge. Man ser at dette kan bli en dyr tur, men jobber hele tiden med å kunne skaffe en bedre pris og bedre vilkår. Vi ønsker å understreke at det ikke er noen ting som er avgjort på noen fronter, som betyr at vi vil se nærmere på andre alternativer i tillegg til dette.

I forhold til Bahamas ser vi også på å kunne reise direkte til Bahamas og bo der under hele oppholdet. Det er et fantastisk sted, men likevel er vår erfaring at mange av våre brukere har vanskeligheter med lange flyturer. Derfor ser vi i hovedsak på å kunne dele opp turen slik at vi slipper den påkjenningen dette er på våre brukere.

Det har vært nevnt å reise til Burma. Dette også av grunner som at befolkningen der opplever mye fattigdom om dagen og det beste vi kan bidra med er å reise ned dit og bruke penger der. På den måten vil vi fore primærnæringen med likviditet og gjøre livet til de få vi støter på en lettere utfordring. Vi ser også at i de trakter vil det være billigere å kjøpe tjenester, men flyreisen koster desto mer.

Problemet med mange av turene våre er at de kommer sent på høsten/tidlig på vinteren, noe som gjør at vi må reise mye lengre enn hva vi hadde måttet gjøre tidligere på året hvor det er varmere i vannet i andre strøk. Vi vil også se nærmere på Nord-Afrika og de alternativer vi har der. Vi vet at dette ikke er det ideelle stedet i forhold til opplevelser på land, men når det kommer til hva som kan oppleves under vann er det ikke mange steder igjen som kan måle seg med Sharm El Sheik. Vi jobber derfor kontinuerlig med å finne en tur som gjør flest mulig interessert i å være med oss på tur, for ikke å si optimalisere organisering i form av transport, opphold og opplevelser.

Vi har stor stolthet i hva vi driver med, og fortsetter til vi finner noe vi virkelig har tro på!

 

Sindre Busk Witzøe
Styreleder
Norges Handikapfellesskap