Thailand 2011
 
 
   
     
   

Februar 2011

Endelig var tiden kommet for en ny reise i regi av NH. En glad gjeng på 18 personer møttes på Gardermoen torsdag 3. februar klokka 11.00, klare for nye eventyr.

Etter innsjekking, sikkerhetssjekk, og litt shopping på tax-free’en satte vi oss ned i flysetene – neste stopp Phuket, Thailand.
Etter ca. 12 timers flyreise gikk/rullet vi av flyet og kjente varmen slå mot oss. Vi ble plukket opp av 3 biler som fraktet oss til hotellet vi skulle bo på de neste 2 ukene, Kata Country House. Vi har bodd på dette hotellet tidligere, og til tross for et par trappetrinn, var vi veldig fornøyde med å bo her igjen.
De neste to dagene gikk med til å ”stille inn” kroppen til Thai tid, klargjøre dykkeutstyr, pakke en liten bag med klær og glede seg til nok en dykketur med MV Black Manta.

Søndag ettermiddag ble vi igjen plukket opp av tre biler som skulle kjøre oss nordover til Thap Lamu, et par mil sør for Khao Lak, hvor Black Manta ventet på oss. Nå startet nattseilasen som skulle ta oss opp til Similan Islands hvor våre første dykk skulle foregå. Det var lagt opp til 3 dykk om dagen med en mulighet for nattdykk om man måtte ønske dette.

Når vi drar på disse turene er vi avhengig av å ha med oss dykkerstaffer fra Norge, og denne turen var Harald, Tony, Svenn og Andreas med. I tillegg til den norske gjengen, følger det også ”lokale” guider /Dive Mastere med på båten, Chris, Ohn og Tristan.
Det første dykket ble brukt til finpussing og justering av utstyr og til å bli vant med den vektløse følelsen igjen. Etter en hendelse med en av våre brukere, som ble profesjonelt avverget av et par av våre meget dyktige dykkerstaffer, var alt i skjønneste orden på dykk to. Dette kom til å bli en suksess!

Neste dag var turen kommet til dykking ved Koh Bon, og de kommende dykkene vil bli husket av samtlige som var med. Vi rakk så vidt å få hodet under vann før 3 Manta Rays kom svømmende. Vi lå alle stille på 15 meters dyp og fulgte med mens disse majestetiske skapningene svømte uanstrengt rundt oss. Å få oppleve dette er noe av det største en dykker kan oppleve, og vi gjorde det! Det ble sett Manta Rays på totalt 5 av dykkene våre, så alle var velig fornøyde.

I det vi kastet loss og dro utover og nordover mot Richelieu Rock via dykk ved Koh Tachai (hvor vi var heldige å se Leopard Shark), var samtaleemnet ene og alene de fantastiske opplevelsene vi hadde hatt så langt på turen, og hvor heldige vi alle var som fikk mulighet til å oppleve dette.
Vi nådde Richelieu Rock onsdag kveld og la til ved en bøye/moring. Richelieu Rock er et rev som, kun når det er lavvann, kan sees ca. 1 meter over havoverflaten. Det er ytterst sjelden at man kan overnatte her ute, midt utpå åpent hav, men siden værgudene var på vår side valgte vi å bli her natten over.

De som ønsket kunne ta et nattdykk, og siden Richelieu Rock betegnes som et av de beste stedene å dykke i verden, var det mange som valgte å gå ned. Etter alle smilene til nattdykkerne å dømme, kunne resten av oss virkelig glede oss til ”aquariums-dykk” neste dag.
Dykkene vi hadde på dette stedet var veldig bra. Vi så meget sjeldne skapninger som Ornate Ghost Pipefish og flere typer Sjøhester.  Man kan trygt si at denne dykketuren hadde gitt oss valuta for pengene, enten man var ute etter de store fiskene, eller om man var opptatt av de mindre, men fargerike og flotte fiskene og korallene de levde i og rundt.

Neste dag var tiden kommet for å reise ”hjemover” til Phuket igjen, etter nok en perfekt tur med flotte mennesker.
Vi har hatt to tidligere turer med denne båten. Grunnen til at vi har valgt denne båten de siste gangene er at den er godt tilrettelagt våre brukere, med lugarer på samme nivå som dykkerdekket, og at den er romslig nok til at det dykkerpraktiske lar seg enkelt gjennomføre selv om flesteparten av brukerne våre har behov for hjelp med alt fra å ta på seg våtdrakt til å bli båret ned på badeplattformen i fullt dykkerutstyr. En ting til som er unikt med denne båten, er mannskapet som jobber her. Du skal lete lenge for å finne en så hjelpsom og flott gjeng!!

Vel tilbake på Kata Country House var det tid for x antall soltimer, mye bading og prating om alt vi hadde opplevd. Og Kata Beach og Karon Beach er steder hvor vi alle trives veldig godt.

Etter et par dager på landjorda arrangerte vi en foreningsmiddag hvor vi alle møttes over en god middag på Rico’s i Kata ”sentrum”. Her ble det holdt takketaler av både nye deltakere og gamle ”travere”.

Jeg vil igjen takke hele gjengen for at dere gjør dette mulig for oss brukere. Dere gjør en fantastisk jobb, alle sammen.

Jesper Troldmyr