Thailand 2011
 
 
   
     
   

3.-18. februar skal Norges Handikapfellesskap reise med en mindre delegasjon nedover til Thailand. Det så ut som om vi skulle bli fem brukere på denne turen, hvorav én var en nysertifisering, men av personlige årsaker kunne ikke vedkommende delta på turen. Så nå sitter vi igjen med fire brukere som skal delta på turen.

Grunnet en økning i temperaturen i vannet i det indiske hav på 2-4 grader Celius, er enkelte områder blitt stengt for trafikk og turisme for å se om dette kan ha noen innvirkning på blekningen av koraller som har forekommet den siste perioden. Denne avstengningen er igangsatt med umiddelbar virkning i én måned i første omgang, noe som kan påvirke de områdene vi får muligheten til å besøke i løpet av vårt opphold. Det er blant annet områder rundt Phi-Phi Islands og Similan Islands som er blitt avstengt i denne forbindelse.

På land vil NH innlosjeres på Kata Country House, et hotell vi også tilbragte vår tid forrige turen. Dette er et bra hotell, relativt sentralt i Kata området, sørvest på Phuket Island. Frokostmulighetene er gode, og veien til stranden er ikke uoverkommelig. De har gode priser på opphold for store grupper og en god standard på rommene, noe som gjør vårt opphold desto bedre. Det er ytterst lite trapper, ettersom de fleste rommene ligger på bakkeplan. Et og annet trinn må man forsere fra tid til annen, uten at det medfører store problemer.

Dykkeopplevelsen vil være i form av live-aboard, noe vi har en forkjærlighet for etter de siste turene. Vi vil bo på M/S Black Manta, som tidligere år, en båt vi er veldig fornøyde med på alle måter. Standarden på rom, stab og mat er eksepsjonell, og kan anbefales for alle som ønsker en lukseriøs live-aboardopplevelse i tropiske farvann.

Live-aboardturen vil vare i seks dager, hvor vi legger fra kai på kvelden første dagen, og setter seil for første destinasjon mens vi sover. Det blir da også dykking samtlige av de fem påfølgende dagene.

Dette er sesongen hvor mengden med plankton er høy i det indiske hav, spesielt i de områdene vi skal besøke, og tidligere år har selskapet operert med en såkalt "mantagaranti" på sine live-aboard opplevelser i denne perioden. Muligheten for å se stor fisk er slående stor, og vi håper at det også slår til for denne turen. Tidligere har vi opplevd hvalhai og manta ray, kjent som djevelrokke i Norge, og det er en relativt stor mulighet for å kunne oppleve liknende møter på denne turen.

Vi ønsker alle en fantastisk tur, og måtte vi klare å produsere minner som varer hele livet ut.

Sindre Busk Witzøe
Leder
Norges Handikapfellesskap